Een kleurrijk jubileumjaar

Heel 2024 viert Dunea haar 150-jarig bestaan. Dit betekent het hele jaar door extra leuke activiteiten in ons bezoekerscentrum De Tapuit. Een echte special voor dit feestjaar is een uniek kleurboek, met feestelijke tekeningen, spelletjes en verschillende kleurplaten.

Het eerste kleurboek is met groot enthousiasme in ontvangst genomen door onze jongste bezoekers van De Tapuit, uitgereikt door de maker van de tekeningen Adrie Kloos, van Dunea. Het kleurboek is voor het symbolische bedrag van € 1,50 te koop in De Tapuit.  

Adrie Kloos en Lauren kleurboek 150 jaar dunea

150 jaar passie voor duin en water 

In 1874 begon de Duinwaterleiding van 's-Gravenhage (DWL) met waterwinning in de duinen bij Scheveningen. Voor die tijd werd in Nederland ongezuiverd water uit sloten, rivieren, putten en andere bronnen gedronken. Dit veroorzaakte regelmatig uitbraken van cholera- en tyfus waaraan duizenden mensen stierven.   

Gelukkig ligt deze tijd ver achter ons. Er is veel veranderd in 150 jaar en er zal ook de komende jaren nog veel veranderen om aan de watervraag te kunnen blijven voldoen.   

Ook in Meijendel is er veel veranderd. Nog voor de waterwinning werd er al in de 17e eeuw melk van de koeien die er rondliepen geschonken en later werd er thee en pannenkoeken verkocht. Hiervan genieten kan gelukkig nu nog steeds in Meijendel. In het pannenkoekenrestaurant Meyendel en in restaurant Onder de Watertoren.   

Podcast 

Ter ere van ons 150-jarig bestaan is er ook een podcastserie uitgebracht. Duneanen en oud-medewerkers blikken hierin terug op het werk van de afgelopen 40 jaar. Nieuwsgierig?Volg de serie op ons Spotyfy en Youtube kanaal of op www.dunea.nl/150jaar

Meer informatie over de geschiedenis van Dunea op: Geschiedenis | Dunea Duin & Water

Meer informatie over de activiteiten in De Tapuit: Activiteiten | Dunea Duin & Water