Een ton om te (be)sparen

Als je 150 jaar bestaat, geef je klanten graag ook iets. Korting! Liefst één die helpt bij de uitdagingen van nu én met lokale partners. Dat is gelukt! In nauwe samenwerking met een aantal tuincentra in het leveringsgebied, zijn we een regentonactie gestart.

Vorig jaar in juni zagen we het avondverbruik in gebieden met veel tuinen een enorme vlucht nemen. “In sommige gemeenten werd wel 35% meer water gebruikt dan voorspeld,” blikt directeur Wim Drossaert terug. “Zonde van al dat ver gezuiverde drinkwater, dat we zo hard nodig hebben voor deze sterk groeiende regio. Planten drinken bovendien liever regenwater. Daarom vragen we dit jaar: ‘probeer in de tuin de kraan over te slaan.

Start een eigen voorraad

Een regenton is goede voorraadvorming voor droge tijden, maakt het gebruik van regenwater gemakkelijk en helpt om regen trager af te voeren. Regen is gratis, maar een regenton kan nog best prijzig zijn. Drossaert: “Door flinke korting te organiseren, hopen we dat klanten de stap sneller zetten. We willen daarbij zoveel mogelijk inwoners van ons leveringsgebied bereiken. Want drinkwater is niet meer vanzelfsprekend, dus hoe meer bedrijven en inwoners er bewuster mee omgaan, hoe beter.

De tuin aanpassen aan het klimaat

De regentonactie wordt ondersteund met een Europese subsidie om mensen bewust te maken van de noodzaak tot klimaatadaptatie en wat zij hierin zelf kunnen doen. Naast een regenton helpt het om inheemse planten te kiezen voor de tuin. Dit zijn planten die ons klimaat gewend zijn en minder water nodig hebben als het langer droog blijft. Dan gaat de ton dus minder snel leeg.

Hoe het werkt

Klanten van Dunea kunnen per adres één regenton met korting aanschaffen. Na aanmelding ontvangen klanten een kortingsbon. Aan de kassa van een deelnemend tuincentrum kan daarmee (minimaal) 15% korting worden verkregen van het tuincentrum én 10 euro van Dunea. In totaal is er 2000 keer korting te vergeven. Meer informatie en actievoorwaarden op www.dunea.nl/regenton.

Meer waterbespaartips voor de tuin