Onze maatregelen tegen verspreiding coronavirus

Sinds 18 december geldt in Nederland een lockdown. Dit zijn onze maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus.

Maatregelen bij werkzaamheden achter de voordeur

We vinden het belangrijk om ook in deze tijd zo veel mogelijk door te werken. Zo kunnen we de levering van drinkwater blijven garanderen en houden we onze dienstverlening aan u op het gewenste niveau. Bij werkzaamheden nemen wij maatregelen om uw veiligheid en die van onze medewerkers te beschermen. Wij verzoeken u vriendelijk om hier ook rekening mee te houden.

  • We werken op een veilige manier en volgen de richtlijnen van de overheid tegen verspreiding van het coronavirus. We houden ten minste 1,5 meter afstand. Onze medewerkers dragen een mondkapje en andere beschermende middelen. Zij ontsmetten de handen voor en na elk bezoek en schudden geen handen.
  • Op het tijdstip van de afspraak belt onze medewerker bij u aan en wacht op gepaste afstand tot u opendoet. Heeft iemand in uw huishouden last van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Dan maken we een nieuwe afspraak.
  • Heeft u geen gezondheidsklachten? Dan vragen wij u in ieder geval 1,5 meter afstand te houden als onze medewerker binnenkomt.
  • De werkplek wordt op 1,5 meter afgezet. Na afloop laat onze medewerker de werkplek netjes achter. Als u wilt, licht hij of zij de verrichte werkzaamheden toe.

Liever geen bezoek aan huis?

Ontvangt u op dit moment liever geen bezoek aan huis, of behoort één van uw huisgenoten tot de risicogroep? Dan kunt u de afspraak annuleren via de onze klantenservice, tel. 088 - 347 47 47.

Storingen

Ook tijdens de lockdown die vanaf 18 december geldt, worden storingen opgelost. U kunt een storing telefonisch melden via: 088 347 47 47.

Duingebieden en bezoekerscentrum

  • Onze duingebieden zijn open voor publiek. Voor uw eigen gezondheid en die van anderen verzoeken wij u om drukte te vermijden. Plan uw wandeling bijvoorbeeld ’s ochtends of aan het eind van de middag. Dan is het minder druk. Houd 1,5 meter afstand en kom zo veel mogelijk te voet of op de fiets.
  • Ons bezoekerscentrum De Tapuit en het activiteitencentrum in Meijendel zijn gesloten. U kunt tussen 10 en 17 uur wel gebruik maken van het toilet in De Tapuit.
  • Excursies in de duinen en op onze productielocaties gaan niet door.

Doorspoeladvies voor verlaten panden

Nu gebouwen minder worden gebruikt, is uw onderhoud op de drinkwaterinstallatie extra belangrijk. Want kraanwater dat langere tijd stilstaat, is gevoelig voor legionella. Wij adviseren de leidingen goed door te spoelen voor ze weer in gebruik te nemen.

Drinkwaterlevering en kwaliteit gegarandeerd

De hier genoemde maatregelen hebben geen effect op de levering en kwaliteit van drinkwater. Het drinkwater zelf is zeer goed beschermd tegen alle virussen, inclusief het coronavirus. Het coronavirus kan niet via het drinkwater verspreid worden. Lees ook: Coronavirus overleeft niet in drinkwater.

Dunea Doe Dingen

Nu alles weer dicht is, geven we graag wat inspiratie voor leuke activiteiten die u thuis samen met de kinderen kunt doen. We hebben een mooie kerstkleurplaat, ga aan de slag met waterproefjes, doe een challenge of maak zelf een Dunea monteursbus. Er is voor ieder wat wils! 

Neem een kijkje op onze Dunea Doe Dingen-pagina.